Persoonlijk Kennis Management

Bouw een Breinpaleis in Obsidian

√Č√©n systeem waar alles samen komt. Artikelen, boeken, gewoontes, gedachtes, idee√ęn, todo’s, meeting notes. Die je dan weer overzichtelijk en automatisch op de juiste plek laat zien! Jouw guide in wat voor jou op dat moment prioriteit heeft. Nooit meer op zoek naar hoe je dat ook al weer de vorige keer had gedaan. Een breinpaleis is niet simpelweg een plek om je spullen op te slaan, het is veel meer dan dat. Het is een plek die je stimuleert om vanuit jouw eigen intentie te leven.

^

Bottom up

Het zo rijk mogelijk maken van je notitie. alle informatie zit bij de bron zelf. Dat maakt jouw notities enorm flexibles zodat je dynamische overzichten kunt maken op basis van wat jij op dat moment nodig hebt. 

^

Dashboards

Een pakketje wat door verschillende statussen heen gaat. waarbij je focust om de uitkomst, niet de output. minder focussen op de tijd dat iets af moet zijn, maar meer op het doel wat je wilt bereiken. Dit geeft meer vrijheid in het creatieve proces omdat je vantevoren nog niet weet hoe je het doel gaat bereiken.

^

Product thinking

De oplossing voor een goede werk-privé balans? in 1 oog opslag zien hoe het er voor staat bijvoorbeeld op je werk. welke projecten lopen er? wat is de status daarvan? Wat zijn de 3 belangrijkste doelen van deze week, wat is je ene ding vandaag? En als je dan in de context van dat ene product bent, welke literatuur hoort daarbij? Welke mensen zijn daar belangrijk?

Mensen zijn veel meer dan Ai

Autonomie in het digitale tijdperk

Je veranderd als mens continu

Eindelijk, je hebt jouw perfecte georganiseerde systeem! Denk je dat dat moment ooit komt? Ik denk het niet… Denk je het gevonden te hebben, komt er opeens zo’n file of notitie of gedachte waarvan je denkt, Tsjah waar hoort dit nou thuis? Laat je niet tegenhouden door een vast systeem maar kies voor een systeem wat zich makkelijk aanpast aan jou

Je bent veel meer dan een denk machine

We zijn als mensen gemaakt om te verbinden, het zit in ons systeem. Je bereikt veel meer met de kennis die je opdoet als je deze spiegelt met anderen. Als je daarnaast niet alleen iets doet met de kennis die je opdoet, maar het ook verrijkt met jouw eigen ervaringen en gevoelens.

Wat je denkt word je werkelijkheid

…dus omring jezelf met de dingen die belangrijk zijn voor jou. Niet alleen de content die de door commerci√ęle doelen gedreven big tech bedrijven je voorschotelen. Bouw een omgeving met hoogwaardige bronnen om te lezen, random inspirerende vragen om in de avond te reflecteren, uitspraken die je kinderen deze week hebben gezegd, dingen waar je dankbaar voor bent. Net wat jou inspireert, en volgende week kan dat ook zo maar weer anders zijn.

Een vliegende start!

Er zijn genoeg Obsidian filmpjes te vinden op youtube, maar nog niet zo heel veel echt gedetailleerde. Ik heb veel afgestruind, gekeken en veel blogs gelezen en tutorials gedaan. En ik heb gemerkt dat bijna alle video’s als prioriteit hebben systemen te optimaliseren naar het productiefste systeem of het meest functionele. Ze houden geen rekening met hoe we zijn, en het best floreren als mens zijnde. Mijn best practices deel ik met jou zodat jij een vliegende start hebt!

Het Breinpaleis is in Obsidian gebouwd

Waarom is Obsidian de beste keuze?

Deze video toont de 4 speerpunt en waarom het zo geschikt is als Breinpaleis

Link je notities

Verbanden leggen in notities zoals je brein dat doet. Obsidian linkt automatisch begrippen en bestanden aan elkaar.

Forever yours

De basis van obsidian zijn gewone tekstbestanden, een format wat er altijd zal zijn.

Query je notities

Alle notities met een bepaald onderwerp op een rijtje. Een dynamisch overzicht van artikelen over een onderwerp? Yes please!

Plugin Library

Jouw idee heeft vast iemand anders ook al eens gehad, grote kans dus dat iemand anders al iets gebouwd heeft daarvoor.

Schrijf je nu in voor de

 

Bouw een Breinpaleis cursus

Je kunt direct beginnen!

Er zijn 2 Q&A’s voor deze editie

Vrijdag 5 juli 12:00

Vrijdag 6 september 12:00

Waar vind de online cursus plaats?

-Op het online platform Mighty networks. Je hebt een half jaar toegang tot de cursus, en die ruimte zal daarna leeg gemaakt worden. In het online platform vinden ook de verdiepings masterclasses plaats. Je blijft toegang houden tot de online community!

Wat is de inhoud?

Zo’n 120 minuten aan videolessen en opdrachten zodat jij in je eigen tijd jouw Breinpaleis kan bouwen. Daarnaast kun je connecten met anderen die dat ook aan het doen zijn.¬†

In de Q & A help ik je met alle vragen die je nog hebt. Zodat je niet alleen leert over hoe je jouw Breinpaleis bouwt maar hem ook daadwerkelijk maakt en in gebruik neemt!

Kan ik Obsidian gratis gebruiken?

Obsidian is gratis als je het voor eigen doeleinden gebruikt. Als je het voor je werk gebruikt en je bedrijf bestaat uit 2 of meer mensen willen ze graag dat je een abonnement afneemt. Dit is natuurlijk ook gewoon een bedrijf wat hun tool wil blijven door ontwikkelen. Wil je synchroniseren op meerdere devices zijn daar verschillende opties voor, waarvan ik er een aantal laat zien in de cursus. 

Kan ik ook mijn notities delen met anderen met Obsidian?

Obsidian is echt bedoeld als een persoonlijk kennis management systeem. Dus niet als een samenwerk tool. Er is wel een mogelijkheid om een pubish abonnement af te nemen. Dan kun je bepaalde notities publiceren als een website wat dan dus openbaar is voor iedereen. Mooie manier van kennis delen waar weinig poespas omheen zit! 

Hoe werkt de inschrijving?

Als je je hebt aangemeld wordt de e-mail waarmee je je hebt opgegeven toegevoegd aan de online Mighty Networks omgeving. Daar staat de online cursus en vind je ook de informatie van de andere activiteiten die plaatsvinden.

Hoe werkt de inschrijving voor do-it-together?

Je krijgt dezelfde mail om toegevoegd te worden aan de Mighty Networks omgeving. 

Daarnaast krijg je een mailtje om de eerste 1:1 sessie in te plannen. Wat het aller beste werkt is eerst de video’s doorlopen en vervolgens samen gaan zitten om het Breinpaleis verder aan te passen naar jouw wensen. 

Je krijgt een meeting link als jouw eerste sessie gepland is. 

Get Started

Je kunt direct beginnen!

Verkoop stopt

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Om je niet alleen kennis te geven van het bouwen van een Breinpaleis in Obsidian, maar ook te zorgen dat je ervaring krijgt in het werken in jouw Breinpaleis organiseer ik een community week. Het is een week vol met oefenen en leren van elkaar. Je krijgt een community omgeving met de cursisten van deze ronde naast de algehele community van het Breinpaleis. Als je je nu inschrijft kun je geheel voorbereid meedoen aan de community week!

Breinpaleis

Fully human, empowered by technology

Links

Blog

Workshops & Talks

Copyright © 2024 Breinpaleis. All Rights Reserved.