Op de plekken waar ik mijn inspiratie zoek voor mijn Breinpaleis zie ik soms de meest fantastische dingen! “Oehh dat wil ik ook!” denk ik dan

Toch laat ik dat meestal even een momentje sudderen voor ik echt iets ga gebruiken.

Ik ken mezelf namelijk. Ik ben niet iemand die elke week een uur de tijd neemt om notities in de juiste mapjes te zetten. Ik ben ook niet iemand die het lang volhoud om elke dag iets te tracken. Ik zie daar het nut niet zo van in, en daarom houd ik het niet vol.

Ben ik dan lui? misschien wel, in dit aspect dan. Is dat slecht? Echt niet! Ik zie mijn Breinpaleis als een tool, een systeem, om te komen waar ik wil komen. Maar mijn Breinpaleis opgeruimd en netjes georganiseerd houden is niet een doel op zich.

Maar dat betekend wel dat je de boel slim moet inrichten zodat het niet een ongelofelijke bende wordt. Dat je het zo moet bouwen zodat je niet AFHANKELIJK bent van dat uurtje in de week om de boel op te ruimen. En dat heb ik volgens mij gedaan.

Daar gebruik ik 2 ingrediƫnten voor:

1. Bottom up organiseren

2. Vertrouwen op je eigen brein

Heel benieuwd, val jij in de luie categorie, het tegenovergestelde of iets daar tussenin?