Persoonlijk Kennis Management

Breinpaleis Principes

In deze Masterclass laat ik je de kracht van het Breinpaleis zien! Een Breinpaleis gaat verder dan alleen het systeem. Het helpt je omgaan met de razendsnelle wereld om ons heen. De 5 Breinpaleis Principes waarover je hieronder meer leest zorgen ervoor dat jij volledig mens kan zijn. Volledig mens empowered by Technologie. Dat is waar Mens en Technologie optimaal samen komen.

1 systeem waar alles samen komt

Het maakt niet uit hoe je het verzameld, op een post it tijdens een brainstorm, in een voice-note tijdens het wandelen of via één van de andere manieren die automatisch synct met jouw Breinpaleis.

Dynamische overzichten

Precies zien wat je op dat moment nodig hebt. Daar zorgen dynamische overzichten voor. Je bouwt het één keer en het updaten gaat automatisch. 

Associatief denken

Hierdoor kun je alles moeiteloos terug vinden in jouw Breinpaleis. Als je bedenkt waar je die ene notitie hebt opgeslagen is de kans vrij klein dat je direct denkt in de juiste mappen structuur. Maar je denkt aan iets wat er dicht bij ligt. 

Tijd voor een ander geluid

Revive the Flattening Mind

Doordat we steeds meer digitale producten gebruiken, en ín die digitale wereld steeds meer gestuurd worden door allerlei algoritmes vlakken we af. We convergeren naar de norm. We worden aangemoedigd nieuwe fancy apps te gebruiken, maar passen die ook daadwerkelijk goed bij ons als mens?

 

Laten we ons Brein weer verreiken! Mét of zonder technologie.

De Body factor

De Spatial factor

De Moving factor

De Flexibility factor

De Connection factor

Mensen zijn veel meer dan Ai

De Breinpaleis Principes

Flexibiliteit

Flexibiliteit is de skill van de toekomst. Als jij weet verschillende tools te gebruiken, in en uit kunt zoomen op jouw kennis en flexibel om kunt gaan met onbekende situaties.

Human-centered

Wat is de beste manier waarop jij samenwerkt met technologie? Volledig mens zijn en daar de technologie op aanpassen zodat het jou empowered in plaats van belemmerd.

Zelfkennis

Jouw beste instrument ben je nog altijd zelf. Maar ken je jezelf ook? weet je wanneer jij het beste werkt? Weet je hoe je de kennis die je opneemt kunt verrijken met jouw visie?

Essentialisme

Maak jezelf niet moe door alles perfect te willen organiseren. Pik dat er uit waar jij de meeste impact ziet en laat de rest gewoon!

Multi-sensory

Zoek de verrijking op in plaats van dat je de verarming ondergaat. Stimuleer jouw sensoren als je met informatie in aanraking komt. 

Masterclass Breinpaleis Principes

2 November 12:00

De Masterclass is online

Laat je email adres achter en ik houd je op de hoogte van de Masterclass, stuur je de link als het bijna zo ver is, én de replay als je er niet op deze tijd bij kunt zijn.

Hi!

 Hi! Ik ben Marieke van Vliet, PhD

Tijdens mijn PhD moest ik een grote hoeveelheid verschillende theorieën tot me nemen over de verschillende manieren waarop het brein informatie codeert. 

Ik besloot een mindmap te maken van alle informatie om te bepalen hoe verschillende onderwerpen ten op zichtte van elkaar staan. Om een soort landschap te maken van alle kennis rondom dit specifieke onderwerp. Toen wilde ik eigenlijk de software hebben die er nu is. Die software heet Obsidian en die maakt deze relaties voor mij aan.

 

 

Ik zie leren en kennismanagement als een landschap. Alles staat in verhouding met elkaar. Het is een soort kapstok voor nieuwe kennis. Daarom zal het bij een nieuw gebied in het begin lastig zijn. Maar zodra je er wat meer over weet weet je waar in het landschap die ene nieuwe term thuishoort.

In deze masterclass combineer ik mijn kennis over Neuroscience aan de ene kant die ik opdeed tijdens mijn PhD. Ik heb daar altijd interesse voor gehouden, en lees daar veel over. En Technologie aan de andere kant, hoe bouw je iets modulair, heb je maar 1 bron en kun je iets efficient automatiseren?

 

Get Started

Schrijf je in voor de Masterclass Breinpaleis Principes!

Blijf in de tussentijd op de hoogte met de Breinpaleis Express! Een gratis nieuwsbrief die je op de hoogte brengt van Evenementen en Aanbiedingen rondom het Breinpaleis. Schrijf je onderaan de pagina in of klik op de knop hieronder

Breinpaleis

Fully human, empowered by technology

Links

Blog

Workshops & Talks

Copyright © 2024 Breinpaleis. All Rights Reserved.