Een nieuw jaar is toch altijd zo’n moment waarop je nieuwe energie krijgt om dingen aan te pakken. Ik ben bijvoorbeeld de gang aan het aanpakken, ik schaamde me een beetje voor de rotzooi elke keer als er een vader of moeder een kind kwam ophalen wat bij ons aan het spelen was. Opruimen dus, en gelijk een hele make-over!

Digitaal doe ik dat ook. Even de bezem er doorheen. Welke projecten kunnen naar mijn someday-maybe lijst (wat praktisch inhoud dat ik de status van doing naar paused of abandoned zet) verplaatst worden? Waar stop ik mee, waar ga ik mee door. Klopt de structuur nog wel die ik had bedacht. Welke prio geef ik aan alle verschillende projecten? En, natuurlijk, wat zijn voor het komende jaar mijn doelen?

Nou heb ik zelf jaren in een scrum omgeving gewerkt. Ik weet dus goed hoe ik doelen zou moeten stellen. Een aantal mogelijkheden:

SMART

Een smart doel staat voor specific, measurable, achievable, relevant en time-bound. Een smart doel formuleert wat je na een specifieke tijd hebt bereikt.

OKR

OKR staat voor Objectives en Key results. Het wordt in veel technologiebedrijven gebruikt. Objectives zijn geformuleerd als korte inspirerende doelen. De Key results zijn de meetbare statistieken waardoor je weet wanneer je je Objective hebt gehaald.

 

Maar weetje, ik krijg helemaal de kriebels van deze manier van doelen stellen. Ik wil eigenlijk vooral doelen stellen die er voor zorgen dat ik zin krijg mijn bed uit te komen in de ochtend. Dat ik ‘s ochtends een uur eerder op wil staan om er aan te beginnen. Sterker nog, dat ik ‘s avonds ├ęcht op tijd mijn bedje in ga, zodat ik ‘s ochtends een uur eerder op kan staan om er aan te beginnen.

Het gevaar van doelen
Ik vind het ontzettend leuk om te bedenken wat ik allemaal zou kunnen gaan doen, wat ik niet wil doen en waar dan de grenzen liggen. Ik krijg dan meestal ook het besef dat ik erg blij ben met waar ik sta en wie ik ben. Maar er is ook een gevaar van doelen stellen. Als je altijd maar bezig bent met wat je in de toekomst graag zou willen, en je bent daar dus nu nog niet, kan dat betekenen dat je ontevreden wordt met wie je nu op dit moment bent! Een stukje┬áobsessieve zelfverbetering┬ádat deze bedrijfstechnieken worden toegepast op je priv├ę leven.

Maar h├ę, een beetje nadenken over wat je wil is wel handig, anders doe je je ding en flitst je leven zo voorbij. Doe je misschien alleen maar dingen die je eigenlijk niet zo heel leuk vindt. Door af en toe even te reflecteren en te bedenken waar je blij van wordt en wat voor type persoon je wilt zijn┬áleef je met intentie┬á.

Maar hoe bepaal je dan die doelen? Of waardes, of hoe je het ook wilt noemen?
Een tegenhanger van een SMART doel is een PACT doel: Purposeful, Actionable, Continuous en Trackable. Wat meer focus op het proces in plaats van op het resultaat, want het proces is iets waar je invloed op hebt.

Ik doe het vaak gewoon wat meer op gevoel in plaats van met zo’n mooi acroniem:

  • het moet realistisch zijn, maar ook wel ambitieus
  • Het moet een beetje vaag zijn, zodat ik nog genoeg vrijheid voel
  • Ik moet kunnen zien dat ik progressie maak, meetbaar dus, maar niet zo strikt
  • Ik moet er een fijner mens van worden
  • Ik moet er ook vooral heel blij van worden en energie van krijgen

 

Voor het komende jaar heb ik er een aantal opgeschreven, en ik heb meteen bedacht wat het dan dagelijks betekend om die doelen te behalen aan het einde van het jaar. ├ë├ęn van die doelen is dat ik komend jaar meer impact wil maken met artikelen. Om dat te kunnen doen moet ik allereerst meer gaan schrijven. Aan idee├źn heb ik meestal geen gebrek, maar veel van mijn geschreven artikelen ziet nooit de buitenkant van mijn Breinpaleis. Dus ik ga 2 dingen visualiseren: hoeveel woorden heb ik, in artikelen, geschreven? En hoeveel zijn er daarvan daadwerkelijk gepubliceerd? Dit geeft sowieso inzicht, maar ook een drive om wat meer te gaan publiceren. Ik heb dit nu op mijn 2024 dashboard staan en deze grafiekjes en tabellen worden automatisch ge-update als ik meer schrijf.

Ik heb er zin in! Dit artikel is meteen al het resultaat.